TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00430

2022. 10 13.

Kedvezményezett neve: Gyomaendrőd Város Önkormányzata
Projekt azonosító száma:TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00430
Projekt címe: Új játszótér kialakítása a Szabadság téren a közösségi együttlét feltételeinek javítására
Forrás megnevezése: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Megvalósítás helye: Gyomaendrőd
Szerződött támogatás összege:15.000.000, - Ft
Projekt összköltsége:20.006.100, - Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt megvalósításának kezdete: 2020. szeptember 1.
Projekt tervezett befejezése: 2021.augusztus 31.
Gyomaendrőd Város Önkormányzata által lebonyolításra kerülő TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00430 Új játszótér kialakítása a Szabadság téren a közösségi együttlét feltételeinek javítására című pályázat megvalósítása 2020. szeptember 1. napjától várhatóan 2021.augusztus 31. napjáig tart.

A projekt célja új közösségi tér kialakítása a közösségi együttlét feltételeinek javítása, az egészségmegőrzés és egészségfejlesztés lehetőségeinek bővítése, a helyi közösség élet fellendítése, a lakossági közösségi aktivitás növelése érdekében.
A családosok számára jelenleg kevés célzott program van a településen, amely a közösségépítést szolgálja. A családi programok szervezése révén az újonnan létrejövő terek mellett a már meglévők kihasználtságát is növelni tudjuk, új célcsoportot (kisgyerekesek) tudunk bevonni a közösségépítő programokba.
A modern infrastruktúra hiánya miatt a minőségi közösségi élet alapjai is hiányosak. A meglévő családi közösségi színterek, játszóterek alacsony ellátottságúak, egysíkúak, kevés minőségi elemmel rendelkeznek.
Egy új, többféle mozgást lehetővé tevő eszközökkel rendelkező játszótér minőségi közösségi színtérként jelenik meg a helyi lakosság életében, színesítve a közösségi életet, pótolva létező hiányokat, új lehetőséget teremtve a családi programok megvalósítására és a közösségépítésre.
Kiemelt jelentőséggel bír a projekt esetében, hogy a megvalósítási helyszín közvetlen közelében egy óvoda, egy lakótelep és egy turisztikai látogatóközpont található. A két közösségi színtér, azaz a Körös Látogató Központ és az új játszótér a Szabadság téren egymást erősítve tudja növelni a kihasználtságot.
A kivitelezés megtörtént, a játszótér a lakosság részére megnyitásra került.

Eseménynaptár
Közelgő események