Ügyelet

Ügyelet

5502 Gyomaendrőd Fő út 3.

Tájékoztatás ügyeleti rendszer működésének változásáról!

 

Tisztelt Lakosság!

 

Egységes alapellátási ügyeleti rendszer indul Békés vármegyében 2023. május 1-től. Az Országgyűlés által 2022. decemberben elfogadott, egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően fokozatosan megkezdődött az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése Magyarországon.

Az alapellátási ügyeletet az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete 2023. május 1-től Békés vármegyében is átveszi, majd az idei év végéig fokozatosan bevezetve az ország egész területén egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszerrel (háziorvosi ügyeleti rendelés és sürgősségi ügyelet) biztosítanak minden rászoruló számára.

Az ügyelet központi telefonszáma 2023. május 1. napjától: 1830

A háziorvosi ügyeleti rendelés az eddig megszokott ügyeleti helyszínen – 5502 Gyomaendrőd, Fő út 3 – történik, háziorvosok és házi gyermekorvosok közreműködésével, hétköznapokon 16:00 – 22:00 óra között, valamint hétvégén és ünnepnapokon 08:00 – 14.00 óra között.

A sürgősségi ügyeleti ellátás hétköznap: 22:00-08:00 valamint hétvégén és ünnepnapokon:14:00 - 08:00 között történik. A hívásokat a mentők szakembere fogadja és az ügyeleti időben hirtelen jelentkező, illetve súlyos egészségügyi problémák esetére magas szakmai színvonalú és biztonságos megoldást biztosít. A hívások kezelése rögzített vonalon történik. A beteg a telefonszám hívásával szakszerű tanácsot kap vagy szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőegységet küldenek. Az egyértelműen mentőellátást igénylő esetekben továbbra is a 112-es segélyhívó szám hívandó!

Forrás: www.mentok.hu

Eseménynaptár
Közelgő események