TOP_PLUSZ-3.1.2-21-BS1-2022-00005

2023. 04 17.

Kedvezményezett: GYOMAENDRŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: „Együtt veletek” Szociális városrehabilitáció a Gyomaendrődi Cigányvárosban

Támogatás összege: 228,38 millió forint

 

 

Projekt bemutatása

 

 

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projektben a Cigányváros szegregátumban élő, hátrányos helyzetű családok, egyének felzárkóztatásának elősegítése, a társadalmi diszkrimináció csökkentése a legfontosabb cél. Ennek érdekében tudás, kompetencia, képesség és készségfejlesztő programok biztosításával segítjük elő az itt élők integrációját.

 

A megvalósítás helyszíne a Dankó Pista utca – Kárász utca – Körös utca – belterületi határ – Táncsics Mihály utca által határolt tömb, valamint a Fő út, Bem utca – Névtelen utca – Dobi István utca által határolt terület.

 

A projektben edukációs és közösségi programok megvalósítására kerül sor, amelyek alkalmasak az egyéni szocializációs fejlődésre és közösségépítésre, konfliktuscsökkentésre egyaránt.

A programban a Család- és Gyermekjóléti Központ szociális munkásai dolgoznak, egészségügyi és civil szervezetek együttműködésével. A folyamatos szociális munka biztosítása során a szegregátumban élő lakosság helyzetének felmérése után egyéni fejlesztési tervek készülnek, melyben a feltárt problémákra reagáló egyéni és csoportos edukációs tevékenységeken keresztül javítjuk társadalmi státuszukat.

 

A programok lebonyolítása mellett egyéni esetkezelés, egyéni fejlesztési tervek készítése és folyamatos felülvizsgálata, valamint az egyének fejlesztendő területeinek javítása történik.

Fontos részét képezik a projektnek azok a programelemek, melyek a szegregátumban és a település többi részén élőket közelítik egymáshoz, bemutatva a szegregátumban élők hagyományait, kultúráját, ezzel elősegítve a befogadást.

 

 

A projekt kezdete: 2023.03.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2027.02.28.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.1.2-21-BS1-2022-00005

Eseménynaptár
Közelgő események