TOP_PLUSZ-1.2.2-21-BS1-2022-00003

2023. 09 15.

Kedvezményezett: GYOMAENDRŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: Szociális városrehabilitáció a Gyomaendrődi Cigányvárosban

Támogatás összege: 152 millió forint

 

Projekt bemutatása

 

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projektben a Cigányváros szegregátumban élő, hátrányos helyzetű családok, egyének felzárkóztatásának elősegítése, a társadalmi diszkrimináció csökkentése a legfontosabb cél.

Jelen projekt célja olyan infrastrukturális fejlesztések megvalósítása, melyek a kapcsolódó ESZA program keretében megvalósuló humán fejlesztésekkel, tudás-, kompetencia-, képesség- és készségfejlesztő programokkal kiegészítve hozzájárulnak Gyomaendrőd Cigányváros nevezetű szegregátumában élők életminőségének javulásához.

 

Az infrastrukturális fejlesztések mellé tervezett humán programok elősegítik az előbbiek elfogadottságát a szegregátumban és a településen. A közösségépítő programok javítják a szegregátum és a település többi lakosának együttműködését egymás megismerésével és elfogadásával.

Az infrastrukturális fejlesztések – összhangban a felhívásban megfogalmazottakkal – magukba foglalják a lakhatási körülmények javítását, a meglévő szociális és közösségi funkciók fejlesztése mellett új funkciót kialakítását.

A projekt beruházási elemei tartalmazzák szociális bérlakások kialakítását, a Táncsics Mihály utca felújítását, parkosítást, játszótér kialakítását, köztéri kamerarendszer kialakítását, valamint az illegális szemétlerakóhely felszámolását, közösségi ház fejlesztését, szociális mosoda kialakítását.

 

 

 

A projekt kezdete: 2023.09.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.08.31.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.2-21-BS1-2022-00003

 

Eseménynaptár
Közelgő események