TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BS1-2022-00062

2023. 04 17.

Kedvezményezett: GYOMAENDRŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: Gyomaendrőd zöld infrastruktúra és kulturális infrastruktúra fejlesztése

Támogatás összege: 207,95 millió forint

 

 

Projekt bemutatása

 

 

A projekt fő célja rendezett városkép, élhető település kialakítása és biztosítása. Az infrastrukturális fejlesztések során közterületek, utak, szabadidős terek fejlesztésére, városi zöldterületek kialakítására, közösségi és kulturális lehetőségeket kínáló terek és intézmények minőségi fejlesztésére kerül sor, a helyi közösségek erősítése, életminőségének javítása érdekében.

 

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21 Élhető települések pályázati konstrukció keretében megvalósuló projektek célja integrált módon támogatni az olyan infrastruktúra fejlesztéseket, melyek a gazdaságfejlesztési célokhoz és a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradásához járulnak hozzá, egyúttal javítják a települések általános környezeti állapotát.

 

A tervezett intézkedések megvalósításával egységesebb és vonzóbb településkép alakul ki, mely hozzájárul városunk népességmegtartó és népességvonzó képességének javulásához, a lakosság és az idelátogatók elégedettségének növekedéséhez.

 

A projektben tervezett fejlesztések:

  • Kossuth Lajos utcai zöldfelületi rekonstrukció: járdafelújítás parkosítással, közterületek és közösségi terek rendbetétele;

 

  • Játszótér felújítása: a Vásártéri lakótelep szomszédságában lévő parkés játszótér rehabilitációja, zöldterület fejlesztés;

 

  • Parkolók kialakítása: a Vásártéri lakótelepen a játszótér és park környezetében 22 parkoló állás építése;

 

  • Kulturális intézmények felújítása: a Határ Győző Városi Könyvtár és a Szent Antal Népház épületeinek homlokzati felújítása belső átalakítással és eszközbeszerzéssel, valamint a Kállai Ferenc Művelődési Központ bizonyos részeinek belső átalakítása, továbbá szükséges eszközök beszerzése.

 

A fejlesztés eredményeképpen 6500 m2 települési zöldfelület megújítására kerül sor.

 

 

A projekt kezdete: 2023.03.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.02.28.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BS1-2022-00062

Eseménynaptár
Közelgő események