TOP_PLUSZ-1.1.3-21-BS1-2022-00003

2023. 04 17.

Kedvezményezett: GYOMAENDRŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: Turisztikai fejlesztés Gyomaendrődön

Támogatás összege: 292 millió forint

 

 

Projekt bemutatása

 

 

A projekt célja a kikapcsolódási módok összekapcsolása és a turisztikai látványosságok gyarapítása településünkön.

A fejlesztés eredményeként megyei és regionális szinten is hiánypótló beruházás valósul meg.

 

A projekt egyik megvalósítási helyszíne a Fűzfás-zugi holtágon kialakított horgász versenypálya környezete, ahol egy mintegy 170 m2-es kiszolgáló létesítmény épül meg, mely a horgászok kiszolgálására (WC, vizes blokk, büfé) szolgál. Az épület alkalmas lesz kisebb rendezvények megtartására is.

 

 

A másik megvalósítási helyszín a gyomai városrészen található Zrínyi Miklós utca 2. szám alatti tájház, illetve a szomszédságában lévő, Zrínyi Miklós utca 4. szám alatti épület. Az épületegyüttes – a projekt megvalósítását követően - a településhez kapcsolódó természeti értékek bemutatását szolgálja.

A jelenlegi tájházban - felújítást és belső átalakítást követően - a Gyomáról elszármazott Kállai Ferenc nevéhez köthető Tanú című filmben látható gátőrház elevenedik majd meg.

 

A szomszédos épületben vadászati kiállító tér és közösségi tér kerül kialakításra, ahol a városból elszármazott vitéz Váry József vadászati életútja és a településre hagyott vadászati hagyatéka kerül bemutatásra. Az épületegyüttes kisebb rendezvények megtartására alkalmas lesz.

 

A projektben tervezett fejlesztésekkel olyan minőségű turisztikai látványosságot és szolgáltatásokat kívánunk létrehozni, melyek színvonalukban, minőségükben és innovativitásukban is megfelelnek a kor követelményeinek és a turisták elvárásainak.

 

A projekt kezdete: 2023.03.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.02.28.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-BS1-2022-00003

 

Eseménynaptár
Közelgő események