TOP_PLUSZ-3.3.1-21-BS1-2022-00007

2022. 10 13.

Kedvezményezett: GYOMAENDRŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: A Százszorszép Óvoda fejlesztése

Támogatás összege:144,00 millió forint

 

Projekt bemutatása

 

„A Százszorszép Óvoda fejlesztése” című, TOP_PLUSZ-3.3.1-21-BS1-2022-00007 számú projekt a 2021-2027 Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. 144,00 millió forintos összköltségű pályázat európai uniós támogatás segítségével.

 

A projekt célja Gyomaendrőd településen az önkormányzat tulajdonában álló Százszorszép Óvoda fejlesztése.A fejlesztéssel érintett Százszorszép Óvoda a Gyomaendrőd- Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és Bölcsőde székhely intézménye.  Fenntartója Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás.  A fejlesztéssel érintett Százszorszép Óvoda Gyomaendrőd, Kossuth u 7. szám alatt található.

 

A fejlesztéssel érintett Százszorszép Óvoda a Gyomaendrőd- Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és Bölcsőde székhely intézménye.  Fenntartója Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás. Jelenleg az Óvodában 4 csoportban történik az óvodai ellátás, a férőhelyek száma 108 fő. A projektben a meglévő férőhelyek fejlesztésével kívánja az önkormányzat javítani az óvodai feladat-ellátás szakmai és infrastrukturális színvonalát.

 

A fejlesztés alapvetően az óvoda épületének felújítását, a játszóudvar teljes körű felújítását, továbbá az óvodai feladatellátást kiszolgáló eszközök beszerzését célozza.

Az épület földszintjének belső felújítása, új helyiségek kialakítása a cél.  A gyerekmosdó és gyerek wc helyiségek teljes körű felújítást kapnak. Valamennyi hideg burkolatos helyiség új kerámia padlóburkolatot kap, a wc helyiségekben, mosdóban, konyhai mosogatóban, új csempe faliburkolat készül. Valamennyi beltéri nyílászáró kicserélésre kerül, modern, könnyen tisztántartható műanyag tok-és szárnyszerkezetű beltéri ajtóra. Napelemes rendszer kerül telepítésre (12,5kVA.). Udvarfelújítás során bontási, építési, eszköztelepítési, kertépítési munkák valósulnak meg.

A tervezett beruházás megfelelő alapot nyújt a 3 éves kortól kötelező óvodai nevelés infrastrukturális követelményeihez, az egészséges, motiváló környezet megteremtésével, az épület és a játszóudvar adottságaihoz képest optimális térhasználattal, térigény biztosításával, az egészséges és természet-közeli nevelés feltételeinek megteremtésével.

 

A projekt célja a település népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő óvodai szolgáltatás racionális és költséghatékony működésének kialakítása.

 

A támogatással megvalósuló fejlesztéssel Gyomaendrőd Város Önkormányzata erősíteni kívánja az esélyegyenlőség elvét, szem előtt tartva a nevelés-oktatás minőségében meglévő területi különbségek csökkentését, az egészséges intézményi környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek kialakításával kívánjuk biztosítani a minőségi neveléshez való – kirekesztés nélküli – hozzáférést.

 

 

A projekt kezdete: 2022.05.01.

A projekt záródátuma: 2024.02.29.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-BS1-2022-00007

Eseménynaptár
Közelgő események