Önkormányzat

5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.
5501 Gyomaendrőd, Pf.: 3
Telefon: +36-66-386-122

Email: onkormanyzat@gyomaendrod.hu

Letölthető telefonkönyv
Ügyfélfogadási idő
Ebrendészeti Telep
Az ebrendészeti telepen lévő kutyák
Örökbefogadható állatok
KCR - Hirdetmények
Tovább a KCR Hirdetmények oldalra
Önkormányzati ülések
A korábbi ülések előterjesztései itt érhetők el!
Díjak, elismerések
Impresszum
Kiadó
Gyomaendrőd Város Önkormányzata


Kapcsolatfelvétel
onkormanyzat@gyomaendrod.hu

Kiadásért felelős
Toldi Balázs polgármester
polgarmester@gyomaendrod.hu

Szerkesztő
Török Zoltán informatikus
rendszergazda@gyomaendrod.hu


Ajánlott böngésző


Partnerek
Támogató


Fejlesztő

Server hosting
Azonosító:
Jelszó:
Tárgy
Kedvezményes közcsatorna-rákötési lehetőség
Közzététel kezdete
2012-06-26
Közzététel vége
2012-09-26
Tartalom
Tisztelt Gyomaendrődi Partnerünk!

Engedje meg, hogy az alábbiakban tájékoztassuk a talajterhelési díjjal valamint a víziközmű-hálózatokra történő kötelező rákötéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról és Társaságunk, illetve a települési önkormányzat ehhez kapcsolódó akciójáról.

TALAJTERHELÉSI DÍJ NÖVEKEDÉSE
A környezetterhelési díjról szóló törvény értelmében azon fogyasztónak, aki a rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá, talajterhelési díjat kell fizetnie.
Felhívjuk Partnereink figyelmét arra, hogy a talajterhelési díj egységdíjának mértéke 2012. február 1-jétől a korábbi 120 Ft/m3 helyett 1.200 Ft/m3 mértékben került meghatározásra, amelyet a területi szorzók tovább növelhetnek. Vagyis a megemelt talajterhelési díjat kell majd az érintett fogyasztóknak megfizetni, amely így jelentősen meghaladhatja a települési közüzemi csatornadíj mértékét!

KÖTELEZŐ RÁKÖTÉS
A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény alapján, ha 2012. július 1-jén a szükséges víziközmű rendszer a közterületen az ingatlanról műszakilag elérhető módon kiépült és rendelkezésre áll, akkor az ingatlan tulajdonosa 2013. július 1-jéig köteles az ingatlant a rendszerbe bekötni!
KEDVEZMÉNYES RÁKÖTÉSI LEHETŐSÉG
2012. JÚNIUS 25. - 2012. SZEPTEMBER 25. KÖZÖTT
A fenti jogszabályi változások alapján a kiépült víziközmű-hálózatokra való rácsatlakozás az érintett fogyasztók számára gazdaságilag indokolt és egyben törvényileg kötelező. A rákötésekkel kapcsolatosan felmerülő fogyasztói terhek enyhítése érdekében a Békés Megyei Vízművek Zrt. a gyomaendrődi ön-kormányzattal közösen igyekszik támogatást nyújtani az érintett fogyasztóknak.

Ennek érdekében Társaságunk annak a gyomaendrődi partnerének, aki a meg-hirdetéstől számított 3 hónapon belül ráköti a szakszerűen átalakított, illetve kiépített házi csatornáját a közműhálózatra (ahol eddig a bekötővezeték nem épült ki, ott értelemszerűen azt is kiépítteti) és azt a kapcsolási lappal igazolja, a BÉKÉS MEGYEI VÍZMŰVEK ZRT. 5 HÓNAPON ÁT DÍJMENTESEN BIZTOSÍTJA A CSATORNASZOLGÁLTATÁST.

Mit kell tennie?
Ha az ingatlanhoz korábban kiépült a bekötővezeték:
A házi csatornahálózat átépítése, illetve kiépítése és rákötése a tisztítóidomon keresztül a városi rendszerre az alábbiak szerint kell, hogy történjen:
A házi vezeték átépítése az Ön feladata, amit vagy saját maga készít el, vagy egy erre szakosodott vállalkozóval készíttet el.
A házi vezeték kivitelezésénél maradéktalanul be kell tartani a levelünkhöz csatolt műszaki előírásokat.
Az elkészült házi szennyvízhálózat, a vaksapka eltávolítása után össze lehet kötni a tisztítóidommal, így rákötni a közcsatornára.

A tisztítóidomra történő rácsatlakozást, a betonaknát (az elfalazást, csőkapcsolatokat), az idomos csatlakozást, csatlakozásokat, a részünkről történő átvételig kitakartan kell tartani!
Az elkészült rákötést kérjük, haladéktalanul jelentse be a Békés Megyei Vízművek Zrt., Észak-Békési Területi Mérnökség Gyomaendrődi szennyvíz-telepére a 06/30/488-1447-es telefonszámon.
A bejelentést követően – előre egyeztetett időpontban – a Békés Megyei Vízművek Zrt. szakemberei helyszíni szemlén ellenőrzik a házi szennyvízhálózata megfelelőségét. Ezen belül ellenőrzésre kerül, hogy minden az előírások szerint történt-e. Ha minden rendben van, akkor sor kerülhet az átvételt igazoló kapcsolási lap aláírására. Ettől kezdve Ön a csatornaszolgáltatásban is partnerünkké válik.

Eseménynaptár
Településrendezési terv
Gyomaendrődi értéktár


Felhívás

Sablon javaslattételhez
Kerékpárút építés

Kerékpárút építés
Turisztikai projekt

Tovább a beruházás oldalára
Vízvédelmi rendszerek fejlesztése

Tovább a beruházás oldalára
Esélyegyenlőség és felzárkóztatás elősegítés

Tovább a részletekhez
Egyéb projektek
Adóhátralékosok

Az adóhátralékkal rendelkezők adatait ITT tekintheti meg.
RSS hírolvasó

Ügyfélfogadás

Hétfő: 8-16
Kedd: nincs
Szerda: 8-16
Csütörtök: nincs
Péntek: 8-12
Ebédidő: 12-12:30

Jogvédelem

Szarvasi Városi Ügyészség 66-311-870
Szarvasi Járásbíróság 66-311-344
Megyei Ügyészség 66-528-170
Gyulai Törvényszék
66-562-220
Betegjogi Képviselő 66-441-411
Jogi segítségnyújtó 66-543-360

Segélyhívók

Segélyhívó 112
Mentők 104
Rendőrség 107
Tűzoltóság 105